Mainos
Mainos

Thaimaan-matkat kiinnostavat yhä

Skandinaavit haluavat yhä Kaakkois-Aasian aurinkoon, matkat Thaimaan Phuketiin jatkuvat taas helmikuussa. Sen sijaan pahasti vaurioituneiden Sri Lankan kohteiden myynti on lopetettu toistaiseksi.

Suomalaiset matkatoimistot jatkavat normaaliin tapaan Thaimaan-matkojaan katastrofialueen ulkopuolisiin kohteisiin kuten Bangkokiin, Pohjois-Thaimaan kiertokohteisiin ja Siaminlahden puoleisille alueille.

Sen sijaan pahasti vaurioituneen Sri Lankan myynti on lopetettu koko kaudeksi. Peruutettuja Aasian matkoja korvataan kaukomatkoilla esimerkiksi Brasiliaan, Floridaan, Domikaaniseen tasavaltaan ja Karibialle.

Matkatoimistojen mukaan paras vastapalvelu paikallisten asukkaiden auttamiseksi on jatkaa matkojen myyntiä heti kun se on mahdollista. Pahimmin vauroituneille alueille ei ole kuitenkaan vielä menemistä, vaikka monet asiakkaat niille haluasivatkin.

Myös Ruotsissa trendi näyttää samanlaiselta.

- Meillä on käynyt monia, jotka ovat luopuneet suunnitelmistaan matkustaa Phuketiin, mutta matkustavatkin muualle -- pääasiassa Pohjois-Thaimaahan, Egyptiin ja Kanariansaarille, kertoi My Travel -matkatoimiston tiedotuspäällikkö Susanne Krutrok Ruotsista.

- Olin ehkä hieman yllättynyt, että kysyntä muihin paikkoihin Thaimaassa on ollut niin suurta -- meiltä on jopa varattu uusia matkoja Phuketiin.

Matkanjärjestäjät ovat ryhtyneet avaamaan toimintojaan jo Phuketissakin. Sukellusyritys Scandinavian Divers kertoi aloittavansa sukellusmatkansa tiettyihin kohteisiin jälleen keskiviikkona.

-Tapahtunut oli kauhea onnettomuus -- mutta toivomme pääsevämme normaaliin toimintaan, koska thaimaalaisten täytyy päästä kiinni normaaliin elämään ja liike-elämä tarvitsee sitä, muussa tapauksessa emme koskaan pääse tämän yli, sanoi yrityksen toimitusjohtaja Håkan Larsson.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 04.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme