Mainos
Mainos

THK:lle postin varmistaminen

Puutteellisin osoitetiedoin lähetetyt kirjeet ja paketit menevät jatkossa Telehallintokeskuksen käsittelyyn.

Postin varmistaminen on pian THK:n tehtävä

Postiyritykset eivät uuden postipalvelulain mukaan saa ensi vuoden alusta enää avata suljettuja kirjeitä ja pakettejakin vain, jos lähetys on vahingoittunut tai sen epäillään sisältävän jotakin vaarallista.

Telehallintokeskus saa jatkossa avata postilähetyksen, jos postiyritys ei ole saanut selville sen vastaanottajaa tai lähettäjää. Jos avatustakaan lähetyksestä ei löydy saajan tai lähettäjän tietoja, THK säilyttää lähetyksiä puoli vuotta. Pilaantuneet tai vaaralliset lähetykset kuitenkin hävitetään.

Postinkulun varmistustehtävät aiotaan siirtää ensi vuoden alusta postiyritykseltä Telehallintokeskukselle. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa asiasta esitys eduskunnalle huomenna.

Postilähetysten selvittely jatkuisi esityksen mukaan Jyväskylässä Suomen Postin selvityspalvelujen tiloissa. Osa Suomen Postin työntekijöistä siirtyisi Telehallintokeskuksen palvelukseen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme