Mainos
Mainos

THK:lle postin varmistaminen

Puutteellisin osoitetiedoin lähetetyt kirjeet ja paketit menevät jatkossa Telehallintokeskuksen käsittelyyn.

Postin varmistaminen on pian THK:n tehtävä

Postiyritykset eivät uuden postipalvelulain mukaan saa ensi vuoden alusta enää avata suljettuja kirjeitä ja pakettejakin vain, jos lähetys on vahingoittunut tai sen epäillään sisältävän jotakin vaarallista.

Telehallintokeskus saa jatkossa avata postilähetyksen, jos postiyritys ei ole saanut selville sen vastaanottajaa tai lähettäjää. Jos avatustakaan lähetyksestä ei löydy saajan tai lähettäjän tietoja, THK säilyttää lähetyksiä puoli vuotta. Pilaantuneet tai vaaralliset lähetykset kuitenkin hävitetään.

Postinkulun varmistustehtävät aiotaan siirtää ensi vuoden alusta postiyritykseltä Telehallintokeskukselle. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa asiasta esitys eduskunnalle huomenna.

Postilähetysten selvittely jatkuisi esityksen mukaan Jyväskylässä Suomen Postin selvityspalvelujen tiloissa. Osa Suomen Postin työntekijöistä siirtyisi Telehallintokeskuksen palvelukseen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot