Mainos
Mainos

THL: Alle 7-vuotiaille ilmaiset influenssarokotteet syksystä alkaen – joka viides lapsi saa taudin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo tiedotteessaan, että kansallinen rokotusohjelma laajenee influenssarokotteen osalta.

Ensi syksystä alkaen kaikki kuuden kuukauden ikäisistä lapsista kuusivuotiaaksi asti voivat saada influenssarokotteen maksutta kansallisessa rokotusohjelmasta. Aikaisemmin rokotusohjelma koski alle kolmevuotiaita lapsia.

Rokotteilla halutaan suojella lapsia influenssalta. THL muistuttaa, että influenssa voi olla lapselle vakava sairaus ja viedä sairaalahoitoon. Sairaudessa on myös riskinä saada jälkitauti, kuten keuhkokuume tai korvatulehdus.

– Influenssan ilmaantuvuus on suurinta alle 3-vuotiailla, mutta säilyy korkeana myös vanhemmilla lapsilla. Keskimäärin yksi lapsi viidestä sairastuu vuosittain, kertoo ylilääkäri Hanna Nohynek THL:stä.

Lasten rokottamisesta hyötyvät aikuisetkin

Ensi syksystä alkaen annettava rokote sisältää THL:n mukaan neljää virusta, kahta A-virusta ja kahta B-virusta. Aikaisemmin kansallisessa rokotusohjelmassa on tarjottu rokotetta, jossa viruksia on kolme. Vanhemmat saavat valita, annetaanko rokote nenäsumutteena vai pistoksena.

THL:n mukaan lasten rokottamisesta on hyötyä myös muille perheenjäsenille.

– Britanniassa lasten influenssarokotuksia on viime vuosina asteittain laajennettu esikoulu- ja kouluikäisiin. Siellä on todettu, että lasten rokotuksilla voidaan vähentää myös aikuisten influenssaan sairastumista, Nohynek kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme