Mainos
Mainos

THL ehdottaa: Terveydenhuollon päivystystä karsitaan rankasti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa, että sekä erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon että sosiaalitoimen päivystyspalveluista vastaisi vain noin 15 palvelujen järjestäjää.

Varsinaisen sairaala- ja laitospäivystyksen rinnalle pitäisi THL:n mukaan kehittää uudenlainen akuutin kotihoidon malli, jotta erityisesti vanhusväestö pystyisi selviytymään kotona nykyistä paremmin.

THL on selvittänyt päivystyspalvelujen järjestämistä ja selvityksen tuloksia pohditaan sairaanhoitopiirien johtajien tapaamisessa tänään Helsingissä.

Tällä haavaa sosiaali- ja terveydenhuollon päivystykset on järjestetty hyvin kirjavasti eri puolilla maata, joten tasa-arvo toteutuu hyvin heikosti. Myös päivystysten järjestämiseen käytettävissä resursseissa on suurta paikallista vaihtelua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot