Mainos
Mainos

THL: Influenssarokotteesta tällä kertaa hyvä suoja

THL:n virologi Thedi Ziegler kertoo influenssaviruksen sairastuttavan suomalaisia marras-joulukuussa. Varsinainen epidemia on tiedossa tammi-helmikuulle. Vielä on ennenaikaista ennustaa, millainen kaudesta on tulossa.

– Eteläisellä pallonpuoliskolla influenssakausi on ollut ainakin monipuolinen. Liikkeellä on ollut influenssa A-viruksista H1N1-virus ja H3N2-virus. Myös B-viruksia on ollut runsaasti.

Vielä on kuitenkin mahdoton sanoa, millainen influenssakausi Suomeen on tulossa.

– Voi olla, että A-virus tulee aiheuttamaan jonkinlaisen epidemian. Mitään kovin vakaa flunssakautta ei ainakaan vielä ole näköpiirissä, Ziegler sanoo.

THL suosittelee rokotuksia kaikille yleiseen rokotusohjelmaan kuuluville. Zieglerin mukaan rokotteissa olevat virukset muistuttavat hyvin pitkälti eteläisellä pallonpuoliskolla liikkeellä olleita viruksia.

– Voidaan olettaa, että tämän syksyn influenssarokotukset antavat kohtalaisen hyvin suojan talven influenssaan. Sen vuoksi rokotus kannattaa ottaa, Ziegler sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme