Mainos
Mainos

THL: Kausi-influenssarokote täysin turvallinen

THL vakuuttaa, että tänä talvena käytettävä influenssarokote on täysin turvallinen. Suomessa sairastetaan tällä hetkellä sekä sikainfluenssaa että B-influenssaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan keväällä on tulossa vielä perinteinen kausi-influenssaepidemia. THL suositteleekin rokotetta, jolla saa suojan sekä kausi-influenssaa että sikainfluenssaa vastaan.

Tutkimusprofessori Petri Ruutu korostaa, että rokotteiden sivuvaikutukset ovat harvinaisia ja vakuuttaa kausi-influenssarokotteen olevan turvallinen.

– Kaiken olemassa olevan tiedon perusteella tämä rokote on turvallinen. Sikainfluenssaosa on tässä kausirokotteessa merkittävällä tavalla erilainen kuin Pandemrixissä.

Tutkijat ymmällään narkolepsiasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eilen julkistama väliraportti paljastaa, että rokotteen ottaneilla lapsilla on yhdeksänkertainen riski sairastua tautiin. Nyt sairastuneita on Suomessa 54 ja tapauksia enteillään tulevan vielä lisää.

Tutkijat ovat ymmällään Pandemrix-rokotteen nostamasta riskistä sairastua narkolepsiaan. Rokotteen on saanut yli 90 miljoonaa ihmistä ympäri maailman, mutta vain Suomessa, Ruotsissa ja Islannissa rokote on nostanut narkolepsiariskiä.

– Tässä voi olla myös jokin muu, erillinen tekijä, kuten infektio, sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Ruutu.

Hän kuitenkin puolustaa aiempaa päätöstä siitä, että Suomeen päätettiin hankkia rokotetta sikainfluenssaa vastaan.

– Varmasti säästimme rokottamalla kymmeniä kuolemia.

Katso tutkimusprofessori Petri Ruutun haastattelu: (Huomenta Suomi 2.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme