Mainos
Mainos

THL: Laki paperittomien hoidosta on epäselvä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan nykyinen laki paperittomien terveydenhuollosta on epäselvä.

Laki velvoittaa antamaan Suomessa oleskeleville ulkomaalaisille ja myös turisteille kiireellistä terveydenhoitoa, jos kyseessä on nopeasti paheneva sairaus.

Ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä sanoo, että kiireellistä hoitoa on vaikea määritellä.

– Mikä tahansa onnettomuus sekä taudit, joita hoidetaan päivystysvastaanotolla, ovat sellaisia, jotka kuuluuvat kiireellisen hoidon piiriin. Tämä on valitettavasti kuitenkin aika epäselvä termi. Mitä jos ihmisellä on tauti, joka kannattaisi hoitaa nopeasti, mutta ei välttämättä juuri tällä minuutilla siellä päivystyspoliklinikalla?

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi viime viikolla aloitteen laajempien terveyspalveluiden tarjoamisesta paperittomille. 

– Se on erittäin hyvä asia. Muutos tuntuu keskustelun perusteella suurelta, mutta se on aika pieni. Jatkossa lääkäreillä ja terveydenhoitajilla on vähän vapaammin mahdollisuus pohtia, miten tilanteessa edetään, Puumalainen toteaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme