Mainos
Mainos

THL: Lasten terveys huolettaa vanhempia

Suomalaisvanhempia huolettavat lapsen fyysinen terveys ja elämäntavat.

Lähes 40 prosenttia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lapsiperhekyselyyn vastanneista vanhemmista on ollut huolissaan näistä asioista viimeisen vuoden aikana. Vain harvat vanhemmat olivat huolissaan lastensa päihteiden käytöstä; lapsen tupakoinnista, alkoholin tai huumeiden käytöstä oli huolissaan alle 10 prosenttia vastaajista.

Perheen taloudellinen tilanne huoletti lähes puolta vanhemmista. Yli kolmannes oli myös tuntenut riittämättömyyden tunteita vanhempana.

Vanhemmuuteen liittyvien vaikeuksien on todettu olevan riskitekijöitä lapsen pahoinvoinnille. Kasaantuessaan arkipäiväiset huolet voivat olla hankalampia kuin yhden ison vaikeuden kohtaaminen.

Yleisesti ottaen äidit olivat huolissaan perheeseen liittyvistä asioista enemmän kuin isät. Lapsiperhekyselyyn vastasi 2956 vanhempaa syksyllä 2012.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot