Mainos
Mainos

THL:n ylilääkäri Sunnuntaisuomalaisessa: Lasten sikapiikki oli ehkä virhe

THL:n ylilääkäri Terhi Kilpi ei lähtisi nyt suosittelemaan sikainfluenssarokotetta 5-20-vuotiaille lapsille ja nuorille.

- On olemassa vakavan haittavaikutuksen epäily juuri tässä ikäryhmässä, Kilpi toteaa Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Hän myöntää myös, että olisi vuosi sitten jättänyt 5-20-vuotiaat ilman sikapiikkiä, jos olisi tiennyt sen seuraukset. Vielä tuolloin päätöksiä tehtäessä epäilystä ei kuitenkaan tiedetty.

Sikainfluenssa on silti edelleen vaarallisinta lapsille ja nuorille. Epidemia jyllää parhaillaan Britanniassa, jossa jo parisataa ihmistä on kuollut tautiin.

Sikainfluenssarokotteen negatiivinen julkisuus ei huolestuta Kilpeä.

- Useimmat ymmärtävät, että rokotukset ehkäisevät vakavia, kuolemaan johtavia sairauksia. Niistä saatava hyöty on moninkertainen haittoihin verrattuna.

THL julkaisee ensi tiistaina väliraportin narkolepsian, sikainfluenssarokotteen ja sikainfluenssan välisistä yhteyksistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme