Mainos
Mainos

THL: Vielä kannattaa ottaa sikainfluenssarokote

Siipikarjan ulkonapitokielto on astunut tältä keväältä voimaan. Maa- ja metsätalousministeriön asettama kielto päättyy toukokuun lopussa.

Kiellon tarkoituksena on tuotantoeläinten suojaaminen lintuinfluenssalta, kertoo elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Virus voi levitä siipikarjaan luonnonvaraisista linnuista.

Rokotusohjelmayksikön päällikkö Tuija Leino Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että lintuinfluenssan riski ei ole kadonnut sikainfluenssan myötä.

Leino suosittaa edelleen sikainfluenssarokotteen ottamista. Rokotukset jatkuvat kunnissa toukokuun loppuun

Lintuinfluenssaa löytynyt

Keski-Euroopassa on todettu talven aikana jälleen lintuinfluenssatapauksia. Useilta maatiloilta on löytynyt niin sanottuja matalapatogeenisia viruksia, joiden kyky aiheuttaa tautia on vähäinen. Suomessa näitä viruksia on löytynyt vain luonnonvaraisilta linnuilta.

Kieltoaikana eläimiä voidaan pitää ulkona vain, jos ulkotarhat on suojattu riittävän tiheällä verkolla. Siipikarjan keväinen ulkonapitokielto on ollut voimassa vuodesta 2006 lähtien, Evirasta kerrotaan.

Puhelinhaastattelussa rokotusohjelman päällikkö Tuija Leino, THL (Huomenta Suomi 15.3.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot