Mainos
Mainos

THL: Yksinhuoltajaäideillä heikompi terveys

Yksinhuoltajaäidit kokevat oman terveytensä hieman huonommaksi kuin puolison kanssa asuvat äidit. Näin todetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) lapsiperheitä käsittelevässä tutkimuksessa.

Yksinhuoltajaäideistä noin 40 prosenttia pitää omaa terveyttään hyvänä, kun muista äideistä terveytensä hyväksi kokee lähes puolet. Ahdistusoireet ovat yksinhuoltajille tyypillisiä terveyspulmia.

Yksinhuoltajaäidit kokevat myös avo- tai avioliitossa olevia äitejä yleisemmin alakuloa ja väsymystä.

Heikomman terveyden taustalla on katsottu olevan muun muassa se, että yksinhuoltajilla on usein matalammat tulot ja alhaisempi koulutustaso kuin muilla.

THL:n tutkimuksen mukaan yksinhuoltajaäitien työllisyysaste on kuitenkin yhtä korkea kuin puolison kanssa asuvilla äideillä.

Ilman puolisoa elävät äidit ovat hieman vanhempia kuin avo- tai avioliitossa olevat äidit. Heillä on myös harvemmin alle kouluikäisiä lapsia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot