Mainos
Mainos

Thors: Eduskunnan päätettävä Nato-jäsenyydestä

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsin mielestä eduskunnan ja hallituksen pitäisi päättää Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

Thorsin mukaan jäsenyydestä joudutaan keskustelemaan jo seuraavalla vaalikaudella vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen. Thors kommentoi asiaa Turun Sanomien haastattelussa.

Nato-puheenvuoroihin on usein liitetty vaatimus, että jäsenyydestä on päätettävä kansanäänestyksessä. Thorsin mielestä poliittisen johdon on otettava vastuu ratkaisusta.

Thors tulkitsee, että asenne sotilasliitto Natoon on muuttunut myönteisemmäksi vuoden 2004 selonteon jälkeen.

- Siinä on perusteluja Naton puolesta. Se on vahvemmin sanottu kuin aikaisemmin, ministeri Thors toteaa.

Presidentti Tarja Halonen korosti painokkaasti valtiopäivien avajaisissa, että Suomen Nato-linja ei ole muuttunut uudessa selonteossa mihinkään suuntaan. Pääministeri Matti Vanhanen puolestaan haluaa, että Suomi olisi vielä vuonna 2019 Naton ulkopuolella.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot