Mainos
Mainos

Thors ei halua pääkaupunkiseudusta suurkuntaa

Pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämistä on ehdottanut hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) toppuuttelee levittämästä kuntien yhdistymisvimmaa pääkaupunkiseudulle. Hänen mielestään pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämisestä yhdeksi suurkunnaksi ei olisi mitään hyötyä.

-Valtiolla ei ole mitään syytä sekaantua asiaan nyt kun Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yhteistyö on lähtenyt käyntiin ja etenee toivotulla sekä tuloksia tuottavalla tavalla, Thors sanoo kannanotossaan.

Hän pitää kaavailtua joukkoliikenteen yhteistyötä kansalaisille erittäin tärkeänä. Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) ehdotti pääkaupunkiseudun kuntien yhdistymistä lehtihaastattelussa eilen.

Thors epäilee kannanotossaan, että yhdistymisestä ei koituisi taloudellisia hyötyjä, koska hallinnosta tulisi niin iso. Demokratia sen sijaan saattaisi kärsiä, jos etäisyys kansalaisten ja päättäjien välillä kasvaisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme