Mainos
Mainos

Thors: EU kehittynyt tasa-arvoasioissa aimo harppauksen

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) katsoo EU:n kehittyneen kymmenessä vuodessa roimasti kohti sukupuolten välistä tasa-arvoa. Jäsenyyden alkuaikoina EU:n uudistukset eivät juuri vieneet tasa-arvoa eteenpäin Suomessa. Thorsin mukaan nyt on toisin: parannukset tasa-arvosäädöksiin tulevat EU:n kautta.

- Ennen keskusteltiin hyvin paljon vain naisten oikeuksista. Nyt haluamme murtaa stereotypioita, sanoi kansainvälisen naistenpäivän juhlassa Helsingin yliopistossa puhunut Thors.

Tasa-arvossa on silti yhä paljon kehitettävää. Naisten palkat ovat yhä pienemmät kuin miehillä. Lapset jarruttavat naisten urakehitystä, mutta miesten uralla lapsista on vain hyötyä. Eläkkeellä naiset kärsivät miehiä useammin köyhyydestä, koska ura on ollut kehnompi.

Thors odottaakin innokkaasti komission esityksiä perhevapaadirektiivien uudistamiseksi. Myös Suomen hallitus on luvannut selvittää vanhempainvapaan uudistamistarpeet ja kannustaa miehiä pitämään perhevapaita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme