Mainos
Mainos

Thors ja Gestrin harkitsevat ehdokkuutta RKP:n johtoon

Eva Biaudet on ilmoittanut, ettei ryhdy RKP:n puheenjohtajaehdokkaaksi. Astrid Thors ja Christina Gestrin ilmoittanevat ehdokkuudestaan kevään aikana. Toistaiseksi ennakkosuosikkina puheenjohtajakisassa pidetään valtiosihteeri Stefan Wallinia.

RKP:n puheenjohtajakilpaan odotellaan lisää osanottajia. Kansanedustaja Eva Biaudet on ilmoittanut, ettei hän ole käytettävissä tehtävään.

Nyt katseet ovat kääntyvät ryhmänjohtaja Christina Gestriniin ja kansanedustaja Astrid Thorsiin. Kumpikin kertoo harkitsevansa ehdokkuutta vakavasti.

Thors kertoo, että hänen vastauksensa selviää jo tämän kuun aikana. RKP:n paikallisosasto Kauniaisissa järjestää puheenjohtajapaneelin tiistaina 28. maaliskuuta, ja Thors aikoo siihen mennessä kertoa aikeistaan.

- En voi nyt sanoa, olenko paneelissa mukana, Thors naureskelee.

Thorsilla on jo kokemusta ehdokkuudesta. Vuonna 2002 hän haastoi Enestamin ja hävisi täpärästi. Hän hoitaa parhaillaan myös toista keskeistä luottamustehtävää, koska toimii suomenruotsalaisten kansankäräjien puheenjohtajana.

Ryhmänjohtaja Gestrin puolestaan saattaa harkita ehdokkuuttaab hieman pitempään.

- Kyllä minä varmaan pääsiäiseen mennessä ilmoitan mitä teen, Gestrin sanoo.

Eva Biaudet perustelee nettipäiväkirjassaan päätöstään perhesyillä. Neljän lapsen yksinhuoltajana hän ei katso voivansa pyrkiä puoluejohtajaksi.

- En voi ajatella lähteväni koko sielullani vaalikampanjaan vain ollakseni piristävä lisä. Jos asettuisin ehdolle, tekisin sen tullakseni valituksi, Biaudet perustelee.

Kahden miehen kilpailu

Jan-Erik Enestamin seuraajan paikkaa tavoittelee tällä hetkellä kaksi nuorta miestä. Vahvimpana ehdokkaana pidetään Enestamin valtiosihteeriä Stefan Wallinia, mutta myös RKP:n varapuheenjohtaja Jan D. Oker-Blom on ilmoittanut olevansa käytettävissä.

Biaudet'n lisäksi myös toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos on ilmoittanut, ettei aio pyrkiä puheenjohtajan paikalle. Kansanedustaja Mikaela Nylander on ilmoittanut tukevansa tehtävään Wallinia.

RKP valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuun puoluekokouksessa Vaasassa. Uuden puheenjohtajan tehtävä on haasteellinen, sillä RKP:n pitäisi vallata takaisin viime eduskuntavaaleissa menetettyjä asemia.

Vuoden 2003 vaalit menivät RKP:ltä pahasti penkin alle ja puolue menetti kolme paikkaa. Vaasan ja Uudenmaan vaalipiireissä menetettiin neljästä paikasta yksi ja Helsingissä hävittiin toinen paikka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme