Mainos
Mainos

Thors kehottaa poliitikkoja tuomitsemaan Pride-hyökkäyksen

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors tuomitsee jyrkästi Helsingin Pride-kulkueeseen viikonloppuna tehdyn hyökkäyksen.

- Viha seksuaali- ja muita vähemmistöjä kohtaan on yhtä tuomittavaa kuin rasismi. Siksi kehotan muitakin poliitikkoja tuomitsemaan Pride-kulkueeseen kohdistuneen hyökkäyksen. Me poliitikot olemme vastuussa vihanlietsonnan hillitsemisestä. Vihapuhe johtaa vihatekoihin, ministeri painottaa.

Thors pitää äärimmäisen tärkeänä sitä, että poliisi rekisteröi rasististen rikosten lisäksi rikokset, joiden motiivina on muu viha, kuten viha seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Poliisi on rekisteröinyt tällaisia rikoksia vuodesta 2009 alkaen.

- Viha rikoksen motiivina voi toimia rangaistuksen koventamisperusteena ja koska hyökkäys selvästi oli suunniteltu, on tärkeää, että viha teon motiivina tutkitaan tarkkaan, ministeri Thors sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme