Mainos
Mainos

Thors vastustaa kovempia rangaistuksia koulu-uhkailusta

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) torjuu ajatuksen kovemmista rangaistuksista koulu-uhkausten tekijöille. Hänen mukaansa monelle riittävä pelote olisi tieto siitä, uhkauksesta voi joutua maksamaan korvauksia.

Thorsin mukaan koulu-uhkaukset ovat kuitenkin vakava ilmiö, johon on ehdottomasti puututtava. Hänen mielestään ennen kaikkea tarvitaan lähipoliiseja, jotka ovat läheisessä yhteistyössä koulujen kanssa ja valistavat nuoria uhkausten seurauksista.

-Ennen tällaista valistustyötä kouluissa viranomaisten ei pidä ottaa käyttöön ankarampia rangaistuksia, Thors muotoili tiedotteessaan tiistaina.

Kovempia rangaistuksia ovat ehdottaneet poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi (sit.).

Kauhajoen kouluammuskelun jälkeen Suomessa on tehty yli 150 koulu-uhkausta. Viimeksi tiistaina tyhjennettiin Meri-Rastilan ala-aste Helsingissä uhkauksen takia.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme