Mainos
Mainos

Thorsin kehitysapulinjaus ei innosta Väyrystä

Ministeri Paavo Väyrynen pelkää, että kehitysavun väljempi tilastointi pilaisi Suomen mainetta köyhien kehitysmaiden silmissä.

Kehitysyhteistyöstä vastaava ministeriPaavo Väyrynen(kesk.) ei innostu ministeri Astrid Thorsin (r.) hankkeesta tilastoida kotimaan pakolaisrahoja kasvavassa määrin kehitysavuksi. Asiasta kertoo keskustan Verkkoapila-verkkolehti.

- Kannattaako Suomen pilata kansainvälistä mainettaan kehitysavun laadullisella heikennyksellä, Väyrynen kysyy.

Thorsin lisäksi myös vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki on valmis keskustelemaan kehitysapurahojen käyttämisestä pakolaisiin. Kaksikon linjaa vastaan on liputtanut muun muassa kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa. Se pelkää uuden menettelyn vähentävän köyhille maille annettavan avun määrää.

Väyrynen oudoksuu RKP:n ja vihreiden johtohahmojen linjausta, jonka hän tulkitsee kehitysavun laadulliseksi heikennykseksi. Mikäli tämä huonontaa Suomen mainetta kehitysmaiden silmissä, sillä voi olla merkitystä Suomen pyrkiessä YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot