Mainos
Mainos

Tiedeakatemia: Turpeen energiakäyttöä vähennettävä

Turpeen energiakäyttöä tulisi vähentää, vaatii Suomen Tiedeakatemia. Akatemian mukaan turpeen polttaminen vaikuttaa kasvihuoneilmiöön yhtä paljon kuin kivihiilen poltto, kun päästöt lasketaan koko elinkaaren ajalta.

Tiedeakatemian mukaan turpeen uusiutuminen kestää tuhansia vuosia, joten sitä ei voi pitää uusiutuvana luonnonvarana. Ilmastonmuutoksen näkökulmasta turve rinnastuu fossiilisiin polttoaineisiin.

Tällä hetkellä energiaa tuotetaan soilta nostetulla polttoturpeella. Tiedeakatemian mukaan biopolttoaineiden osuutta tulisi lisätä turpeenpoltossa. Myös nykyistä ympäristölupamenettelyä olisi kehitettävä, sillä se ei kannanoton mukaan riitä turvaamaan luonnontilaisten soiden säilymistä.

Suomen Tiedeakatemia on yleistieteellinen keskusseura, jonka jäsenet ovat ansioituneita suomalaisia tieteenharjoittajia.

Kannanotosta kertoi ensin Yleisradio.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot