Mainos
Mainos

Tiehallinto ennustaa ennätyksellisiä kelirikkoja

Tänä keväänä on odotettavissa tavanomaista vaikeampi kelirikko, ennustaa Tiehallinto. Ennätyksellisiä kelirikkoja odotetaan erityisesti sorateille, mutta se tulee vaivaamaan myös vähäliikenteisiä päällystettyjä tietä.

Kelirikkoa tulee esiintymään koko Suomessa aivan eteläosia lukuun ottamatta. Pahimmin kelirikosta arvioidaan kärsittävän Keski-Suomen, Savo-Karjalan ja Vaasan tiepiireissä.

Osalle tiestöä joudutaan asettamaan painorajoituksia. Raskaan liikenteen rajoittamisella vähennetään teiden vaurioitumista. Viime vuosina painorajoituksia on jouduttu asettamaan 600-1400 tiekilometrille.

Kelirikkoennuste tehdään syksyn ja alkutalven sään perusteella, mutta kevään ilmoilla on suuri vaikutus. Yöpakkaset, aurinkoiset ja tuuliset säät parantavat tilannetta. Suuret sademäärät ja nopea roudan sulaminen sen sijaan lisäävät kelirikkoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot