Mainos
Mainos

Tiehallinto: Keskikaiteet olisivat estäneet Loimaan onnettomuuden

Tiehallinto teki selvityksen viimekuisesta liikenneonnettomuudesta Loimaalla, jossa sai surmansa seitsemän ihmistä.

Tiehallinnon pääjohtajan Eero Karjaluodon mukaan Loimaan onnettomuus olisi ollut estettävissä, mikäli onnettomuustie olisi ollut nykyaikaisemmassa kunnossa. Vaikka tiellä oli sohjoa ja irtolunta yli sallitun määrän, ei talvihoidon tehostamisella voida juurikaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen, Karjaluoto sanoo.

- Loimaan onnettomuus olisi ollut ilman muuta estettävissä, mikäli ajosuunnat olisivat olleet erotettuna keskikaiteella. Pääteillä kohtaamisonnettomuus on ylipäätään yleinen onnettomuus, Karjaluoto sanoo.

Tiehallinnon mukaan myös pääteiden leventäminen ja varustaminen ohituskaistoilla vaikuttaisivat olennaisesti liikenneturvallisuuteen.

Tiehallinto teki selvityksen Loimaan onnettomuudesta liikenneministeriön pyynnöstä. Onnettomuudessa kuoli tammikuussa seitsemän ihmistä.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen haluaa kiirehtiä kelivaroitusjärjestelmän rakentamista tieliikenteeseen. Ministeri päätti asiasta saatuaan Tiehallinnon selvityksen Loimaan onnettomuudesta.

- Kelivaroitusjärjestelmän kehittäminen ja pikainen käyttöönotto on erittäin tärkeää. Olen jo edellyttänyt, että ehdotukset järjestelmän rahoituksesta ja käyttöön saamisesta tehdään nopeutetussa aikataulussa, Luhtanen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme