Mainos
Mainos

Tiehallinto: Moottorikelkkailu kielletty maanteillä

Kuolemaan johtavat moottorikelkkaonnettomuudet tapahtuvat useimmiten maantiellä. Tiehallinnosta muistutetaankin, että moottorikelkalla ajaminen on sallittua vain varta vasten kelkkailuun tehdyillä teillä.

Tiehallinto muistuttaa, että moottorikelkkailu maanteillä on kielletty. Kyseessä on maastoajoneuvo, jonka käyttö maanteillä ja siten myös kevyen liikenteen väylillä on kielletty.

Moottorikelkkailureitit ovat varta vasten kelkkailuun tehtyjä teitä. Muilla teillä kelkan käyttö on sallittua vain tien tai sillan ylitykseen sekä tilapäisesti muiden olosuhteiden niin vaatiessa. Näissä tapauksissa suurin sallittu nopeus on tiealueella 40 kilometriä tunnissa.

- Moottorikelkkaonnettomuuksia tapahtuu eniten jääalueella. Kuitenkin kuolemaan johtaneista onnettomuuksista keskimäärin noin neljäsosa on sattunut tiellä, ja jopa kahdessa kolmasosassa onnettomuuden osasyynä on ollut alkoholi, Tiehallinnosta kerrotaan.

Rattijuopumussäännökset koskevat kuitenkin myös moottorikelkkailijaa. Onnettomuuksia tapahtuu tiellä muun muassa sitä ylitettäessä tai kun ajetaan kelkalla tien suuntaisesti esimerkiksi ojassa ja törmätään siellä oleviin esteisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme