Mainos
Mainos

Tiehallinto: Onnettomuuksista tiedotettava nopeammin

Suomessa kuluu keskimäärin 43 minuuttia ennen kuin autoilija kuulee liikenneonnettomuudesta radiosta. Tiehallinnon mielestä onnettomuudesta pitäisi saada tieto 15 minuutin kuluttua.

Tiehallinto haluaa nopeuttaa onnettomuuksista tiedottamista. Tiehallinnon tutkimuksesta ilmenee, että Suomessa kuluu keskimäärin 43 minuuttia ennen kuin autoilija kuulee liikenneonnettomuuksista radiosta. Viivettä halutaan lyhentää 15 minuutilla.

- Selvitys tehtiin toissa vuonna, mutta tilanne ei ole siitä muuttunut, kertoo Tiehallinnon palvelupäällikkö Jorma Helin Aamulehdessä.

Keskimääräinen aika edellyttää, että autoradiossa sattuu olemaan oikea kanava päällä. Helin itse toivoo, että tieto liikennehäiriöstä olisi kulkijoilla jo vartin päässä siitä, kun ongelma on havaittu.

Jos tieto liikennehäiriöstä tulisi nykyistä nopeammin autoilijoille, he ehtisivät etsiä toisen reitin ja säästyisivät siten sumppuun ajamiselta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme