Mainos
Mainos

Tiehallinto varoittaa hirvivaarasta

Tiehallinto muistuttaa autoilijoita kasvavasta riskistä joutua hirvikolariin. Syksy on vuoden pahinta hirvikolariaikaa. Syys- ja lokakuussa tapahtuu lähes kolmasosa koko vuoden hirvikolareista. Viime vuonna Suomessa ajettiin yleisillä teillä noin 5400 hirvieläinkolaria, joissa kuoli viisi ja loukkaantui 331 ihmistä.

Keskimäärin Suomessa kuolee hirvieläinonnettomuuksissa kymmenen ja loukkaantuu 313 ihmistä vuodessa. Erityisen alttiita henkilövahingoille ovat moottoripyöräilijät. Yli puolet moottoripyörillä ajetuista hirvikolareista johtaa loukkaantumiseen tai kuolemaan. Läheltä piti -tilanteita tapahtuu kaikille tiellä liikkujille 30 kertaa enemmän kuin kolareita.

Liikenneturvan kyselyn mukaan hirvet ovat rattijuoppojen jälkeen autoilijoiden toiseksi suurin pelon aihe liikenteessä. Hirvi- ja peuraeläinonnettomuudet aiheuttavat yhteiskunnalle noin 190 miljoonan euron kokonaiskustannukset vuodessa. Hirvionnettomuuksia kirjataan melko tasaisesti koko maan alueella.

Kesän jäljiltä hirvikanta on nyt suurimmillaan. Hirvillä on nyt myös kiima-aika, jolloin varsinkin uroshirvet kulkevat naaraita etsien. Myöhemmin lokakuussa alkaa hirvien muutto kesälaitumilta talvisille ruokailumaille. Syyskuun viimeisenä viikonloppuna alkava hirvenmetsästys lisää hirvien liikkumista päivän valoisana aikana. Pyyntilupia on myönnetty täksi syksyksi toisena perättäisenä vuonna ennätysmäisen paljon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme