Mainos
Mainos

Tiehallinto: Varokaa hirviä liikenteessä

Tiehallinto varoittaa jälleen autoilijoita hämärässä liikkuvista hirvieläimistä. Hirviä ja kauriita liikuttaa kiima-aika sekä metsästyksen alkaminen. Myöhemmin ne siirtyvät talvilaitumille.

Suurimmillaan kolarivaara on aamulla ennen auringonnousua sekä illalla auringonlaskun jälkeen. Tienkäyttäjiltä toivotaan syys-lokakuussa erityistä varovaisuutta hirvien ja kauriiden suhteen. Peurakolarisuma ajoittuu puolestaan marraskuulle.

Autoilijoiden on syytä tarkkailla ajaessaan tienvarsia, vaikka varoitusmerkkejä ei olisikaan. Myös ajonopeutta alentamalla voi vähentää kolaririskiä. Tiehallinto muistuttaa, että alle 80 kilometrin tuntivauhdissa vältytään hirvikolareissa yleensä henkilövahingoilta.

Tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä autoilijat ovat kolaroineet hirven kanssa 660 kertaa, peuran ja kauriin kanssa noin 1 500 kertaa. Kauris- ja peurakolareiden määrä on yhä kasvussa. Hirvikolareiden määrä on puolestaan laskussa pienentyneen hirvikannan vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme