Mainos

Tiehankkeista sopu

Valtiovarainministerin ehdottamien hankkeiden lisäksi aloitetaan Ilmalan ratapihan kunnostus Helsingissä sekä perusparannus Vihdin ja Porin välisellä tiellä.

Keskustan ja SDP:n avainministerit Matti Vanhanen ja Antti Kalliomäki ovat sopineet kiistan siitä, mitä uusia liikennehankkeita aloitetaan ensi ja sitä seuraavana vuonna. RKP:n edustajana neuvotteluun osallistunut Ulla-Maj Wideroos ei sen sijaan sitoutunut ratkaisuun.

Kahden suurimman hallituspuolueen ehdotuksen mukaan ensi vuonna aloitettaisiin valtiovarainministerin ehdottamien hankkeiden lisäksi Ilmalan ratapihan kunnostus Helsingissä sekä perusparannus Vihdin ja Porin välisellä tiellä.

Lisäksi vuonna 2007 aloitettaisiin muun muassa Kehä I:n kunnostus Espoossa ja Lappeenranta-Imatra-tien parantaminen. Vuonna 2007 on vuorossa myös ratatöiden aloittaminen välillä Seinäjoki-Oulu ja Lahti-Luumäki.

Luhtanen tyytyväinen ratkaisuun

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen on tyytyväinen pääministeri Vanhasen ja valtiovarainministeri Kalliomäen neuvottelemaan ratkaisuun.

- Syntymässä olleessa hallitusryhmien välisessä poliittisessa kiistatilanteessa pidän hyvänä, että asiassa on saavutettu yhteisymmärrys, sanoi Luhtanen tänään.

Luhtasen mukaan päätösesitys vie eteenpäin liikenneinvestointipolitiikan pitkäjänteisyyttä liikenne- ja viestintäministeriön ja infrahankkeita pohtineen ministerityöryhmän esittämällä tavalla.

- Viiden-kuuden hankkeen aloittaminen vuonna 2006 merkitsee mittavaa panostusta maamme liikenneväyliin sekä elinkeinoelämämme logistiseen kilpailukykyyn.

Luhtanen sanoo pitävänsä merkittävänä sitä, että nyt syntynyt päätösesitys on moniulotteisempi ja sisältää myös ratahankkeita, toisin kuin valtiovarainministeriön alkuperäinen esitys.

Neittaanmäki: Vanhanen teki pahan virheen

Keskustan jyväskyläläinen kansanedustaja Petri Neittaanmäki arvostelee ankarasti Vanhasen ja Kalliomäen ratkaisua.

- Katson, että pääministeri Vanhanen teki pahan virheen mennessään sopimaan valtiovarainministerin kanssa asiasta vastoin talouspoliittisen ministerivaliokunnan aiemmin hyväksymää kiireellisyysjärjestystä ja keskustan puolue-elinten kantaa, toteaa Neittaanmäki.

Neittaanmäki vaatii kannanotossaan, että Kalliomäen ja Vanhasen sopimus on kaadettava hallituksen budjettiriihessä ja muutettava aiempien päätösten mukaiseksi. Hänen mielestään kysymyksessä on koko hallituksen politiikan uskottavuus.

- Maakunnissa on luotettu hallituksen ministereiden ja hallituspuolueiden kansanedustajien lupauksiin siitä, että sovitut hankkeet käynnistyvät tällä vaalikaudella. Jos näin ei käykään, luottamus hallitukseen romahtaa. Tällöin vastuuntuntoisille kansanedustajille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin äänestää hallitukselle epäluottamusta opposition mahdollisen välikysymyksen yhteydessä, Neittaanmäki sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot