Mainos
Mainos

Tielaitoksen hallintouudistus taas vireillä

Tielaitoksen kiisteltyä hallintomuutosta viedään jälleen eteenpäin. Savon Sanomien ja Turun Sanomien mukaan suurmuutosta on viime viikkoina valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa. Liikenneministeri Tuula Linnainmaan on määrä jo lähipäivinä neuvotella hankkeesta kompromissia hallintoministeri Jouni Backmanin kanssa.

Hallintouudistuksen arveltiin kaatuneen viime kuussa. SDP:n eduskuntaryhmä asettui tuolloin yksimielisesti vastustamaan uudistusta. Hallintouudistuksen on määrä tulla voimaan vuoden 1998 alusta. Sen tarkoituksena on muuttaa tielaitos valtion liikelaitokseksi.

Eniten arvostelua hankkeessa on herättänyt tielaitoksen henkilöstön vähentäminen. Lehtitietojen mukaan kompromissia hierotaankin nyt muun muassa tienpidon määrärahoista. Liikenneministeriö on laskenut, että määrärahojen supistuksista luopuminen vähentäisi paineita myös henkilöstön vähentämiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme