Mainos
Mainos

Tielaitos kokeilee heijastinmerkkejä tiessä

Tielaitos kokeilee Suomessa ensimmäistä kertaa tienpintaan upotettavia heijastinnastoja. Nastoja kokeilaan valtatie yhdellä kymmenen kilometrin matkalla Suomusjärveltä Muurlaan. Asennustyöt aloitetaan tiistaina, ja työn arvioidaan kestävän kymmenen päivää.

Musta tien pinta, pimeys, sade, lumi ja räntäsohjo estävät autoilijaa näkemästä tiehen maalattuja keltaisia ohituskieltoviivoja ja tien valkoista keski- ja reunaviivaa. Tien keskilinjalle ja reunoille asennetaan valkoiset heijastimet, ja ohituskieltoalue osoitetaan keltaisin heijastimin. Merkintä saadaan aikaan pienillä valoa palauttavilla heijastinprismoilla, jotka on kiinnitetty asfaltin pintaan upotettuihin valurautaisiin runkokappaleisiin. Autoilija tuntee ja kuulee heijastimen ylityksestä aiheutuvan lievän värinän ja matalaäänisen kuminan.

Tieosuus kavennetaan asennuksen aikana osittain yksikaistaiseksi. Se hidastaa liikennettä työalueen kohdalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot