Mainos
Mainos

Tieliikennekuolemat vähenivät kesäkuussa

Kesäkuun tieliikenne on vaatinut viimevuotista vähemmän kuolonuhreja. Tilastokeskuksen ennkkotietojen mukaan tämän vuoden kesäkuussa teillä kuoli 33 ihmistä, kun viime vuonna vastaava luku oli 43. Myös liikenteessä loukkaantuneiden määrä oli selvästi pienempi kuin viime vuoden 1999 kesäkuussa. Nyt maanteillä loukkaantui 740 ihmistä, kun vastaava luku oli vuotta aiemmin 882 loukkaantunutta.

Vuoden alkupuoliskon tieliikenteen onnettomuuksissa kuoli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 160 ja loukkaantui 3713 ihmistä. Kuolleita oli kolme ja loukkaantuneita 352 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia sattui 2861.

Erityisesti jalankulkijoiden liikennekuolemat ovat vähentyneet verrattuna viime vuoden tammi-kesäkuuhun. Vuoden 2000 alkupuoliskolla sai surmansa 15 jalankulkijaa, kun viime vuoden vastaava luku oli 27. Henkilöautolla liikkuneita sitä vastoin kuoli 14 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen ennakkotiedot perustuvat poliisin keräämiin onnettomuustilastoihin.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot