Mainos
Mainos

Tieliikennekuolemien määrä väheni

Tieliikennekuolemien määrä on vähentynyt viime vuonna 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Samaan aikaan henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia ja loukkaantumisia oli kuitenkin edellisvuotta enemmän.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2008 tapahtui 6 881 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Niissä menehtyi 344 ja loukkaantui 8 513 ihmistä. Kuolleita oli 36 vähemmän kuin vuonna 2007.

Liikenneturvallisuus kehittyi vuonna 2008 erityisesti kesäliikenteen osalta. Touko-kesäkuun aikana kuolleita oli 33 vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana. Kuolleita oli vähemmän erityisesti kohtaamisonnettomuuksissa.

Myös lasten ja nuorten tieliikennekuolemat vähenivät selvästi. Lapsia menehtyi liikenteessä kahdeksan, mikä on peräti kuusi vähemmän kuin edellisvuonna. Menehtyneitä nuoria oli 76, kun edellisvuonna kuolleita oli 93.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot