Mainos
Mainos

Tieliikenteessä kuoli 415

Tieliikenteessä kuoli Liikenneturvan ennakkotietojen mukaan viime vuoden aikana 415 ihmistä eli 15 enemmän kuin edellisvuonna. Tieliikenteen uhrien määrä ylitti nyt ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä sen rajan, joka on asetettu liikenneturvallisuuden tavoitteeksi.

Liikenteessä kuoli kymmenen vuotta sitten, vuonna 1989, peräti 734 ihmistä. Sen jälkeen parlamentaarinen liikennekomitea asetti tavoitteeksi kuolleiden määrän puolittamisen vuoden 2000 loppuun mennessä. -Tässä tavoitteessa pysyttiin hyvin aina viime vuoteen saakka, toteaa Liikenneturvan toimitusjohtaja Matti Järvinen.

Liikenteessä kuolleiden määrä väheni vuosi vuodelta, vaikka vuosi 1997 oli poikkeus. Silloin tieliikenteessä kuolleita oli edellisvuotista enemmän, vaikka määrä alitti edelleen turvallisuustavoitteen rajan. Alle 400 liikennekuoleman määrä oli vuonna 1998 lähellä, mutta lopulliset luvut jäivät kuitenkin tasaluvuksi. Tämän vuoden tavoite on korkeintaan 370.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot