Mainos
Mainos

Tieliikenteessä kuoli huhtikuussa 30 ihmistä

Tieliikenteessä sattui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan huhtikuussa 391 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 30 ja loukkaantui 511 ihmistä. Kuolleita oli 2 enemmän ja loukkaantuneita 19 vähemmän kuin vuoden 2000 huhtikuussa.

Huhtikuun tieliikenteessä kuolleista 25 oli liikkeellä henkilöautolla ja 1 kuorma-autolla. Lisäksi kuoli 3 jalankulkijaa ja 1 moottoripyöräilijä. Kuolleista 22 oli miehiä ja 8 naisia.

Tammi-huhtikuun tieliikenteessä kuoli 120 ihmistä

Henkilövahinkoon johtaneita tieliikenneonnettomuuksia tapahtui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-huhtikuussa 1 586. Onnettomuuksissa kuoli 120 ja loukkaantui 2 109 ihmistä. Kuolleita oli 22 enemmän ja loukkaantuneita 126 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammi-huhtikuun kuolonuhreista 80 oli liikkeellä henkilöautolla, 3 linja-autolla, 3 pakettiautolla ja 3 kuorma-autolla. Jalankulkijoita kuoli 20 ja polkupyöräilijöitä 6. Lisäksi menehtyi 5 muuta tienkäyttäjää. Surmansa saaneista oli 75 miehiä ja 45 naisia.

Alueellisesti eniten tieliikenteessä kuolleiden määrä kasvoi Uudellamaalla ja Pirkanmaalla, joissa molemmissa kuoli 5 ihmistä enemmän kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa.

Kuolleiden ja loukkaantuneiden määriä on verrattu vuoden 2000 huhtikuun ennakkotietoihin. Luvut perustuvat poliisin Tilastokeskukselle toimittamiin onnettomuustietoihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot