Mainos
Mainos

Tieliikenteessä kuoli toukokuussa 26 ihmistä

Tieliikenteessä sattui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan toukokuussa 538 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 26 ja loukkaantui 684 ihmistä. Kuolleita oli 1 vähemmän ja loukkaantuneita 32 vähemmän kuin vuoden 2000 toukokuussa.

Toukokuun tieliikenteessä kuolleista 17 oli liikkeellä henkilöautolla ja 1 kuorma-autolla. Lisäksi kuoli 4 polkupyöräilijää, 2 jalankulkijaa ja 2 moottoripyöräilijää. Kuolleista 23 oli miehiä ja 3 naisia.

Tammi-toukokuun tieliikenteessä kuoli 148 ihmistä

Henkilövahinkoon johtaneita tieliikenneonnettomuuksia tapahtui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-toukokuussa 2 138. Onnettomuuksissa kuoli 148 ja loukkaantui 2 806 ihmistä. Kuolleita oli 22 enemmän ja loukkaantuneita 155 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammi-toukokuun kuolonuhreista 98 oli liikkeellä henkilöautolla, 4 kuorma-autolla, 3 linja-autolla ja 3 pakettiautolla. Jalankulkijoita kuoli 22 ja polkupyöräilijöitä 11. Lisäksi menehtyi 7 muuta tienkäyttäjää. Surmansa saaneista oli 99 miehiä ja 49 naisia.

Tienkäyttäjäryhmittäin tarkasteltuna henkilöautolla liikkuneiden sekä jalankulkijoiden liikennekuolemat lisääntyivät tammi-toukokuussa. Henkilöauton kuljettajia ja matkustajia kuoli yhteensä 17 enemmän ja jalankulkijoita 8 enemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana.

Kuolleiden ja loukkaantuneiden määriä on verrattu vuoden 2000 toukokuun ennakkotietoihin. Luvut perustuvat poliisin Tilastokeskukselle toimittamiin onnettomuustietoihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot