Mainos
Mainos

Tieliikenteessä kuolleiden määrä väheni

Tieliikenteessä sai surmansa viime vuonna 330 ihmistä. Eniten kuolonuhreja vaativat henkilöauto-onnettomuudet.

Tieliikenteessä kuoli viime vuonna toissavuotista vähemmän ihmisiä. Laskua oli 10 prosenttia. Surmansa sai kaikkiaan 330 ja loukkaantui noin 8500 ihmistä. Kuolleita oli 36 ja loukkaantuneita 460 vähemmän kuin vuotta aiemmin, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Eniten kuolonuhreja vaativat henkilöauto-onnettomuudet. Niissä sai surmansa parisataa ihmistä. Jalankulkijoita kuoli viime vuonna liki 50, polkupyöräilijöitä 25, moottoripyöräilijöitä yli 20 ja mopoilijoita toistakymmentä.

Lisäksi surmansa sai kuusi muuta tienkäyttäjää. Tammi-joulukuussa sattui kaikkiaan 6700 henkilövahingon aiheuttanutta tieliikenneturmaa.

Viime joulukuussa tieliikenteen onnettomuuksissa kuoli yli 30 ja loukkaantui 725 ihmistä. Joulukuussa surmansa saaneita oli toistakymmentä ja loukkaantuneita reilut 70 enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2005.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme