Mainos
Mainos

Tiesitkö harjaavasi hampaasi väärin?

Purskutteletko suusi vedellä puhtaaksi hampaiden harjauksen päätteeksi? Niin tekee moni muukin, vaikka viralliset suositukset ovat jo vuosia neuvoneet tekemään toisin.

Hammastahna pitäisi nimittäin jättää harjauksen päätteeksi suuhun, ainakin iltaisin. Tätä perustellaan sillä, että fluorille jää enemmän aikaa vaikuttaa.

Suomen Hammaslääkäriliiton suositukset kertovat myös, että hampaita tulisi harjata perusteellisesti, mutta hellävaraisesti kaksi kertaa päivässä ja 2-3 minuuttia kerrallaan. Hammasharjan pitäisi olla pehmeä ja fluorihammastahnaa herneen kokoinen nokare.

Sähköhammasharjaa voi käyttää kolmevuotiaasta lähtien. Samaiset ohjeet neuvovat myös vanhempia auttamaan lapsiaan harjauksessa aina 10 ikävuoteen saakka.

Hammaslääkäriliitosta kerrotaan, että hammaslankaa, väliharjaa tai hammastikkuja pitäisi käyttää hammasvälien puhdistamiseen vähintään kahdesti viikossa.

Ksylitoli puolestaan ehkäisee reikiintymistä päivittäin käytettynä esimerkiksi aina ruokailun jälkeen.

Hoidatko sinä omia hampaitasi näiden ohjeiden mukaisesti?

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme