Mainos
Mainos

Tiestön kunnossa kytee aikapommi

Suomen Tieyhdistyksen toimitusjohtajan Jaakko Rahjan mukaan perustienpidon vuotuisia määrärahoja pitäisi lisätä 500 miljoonalla markalla, jotta tiestö saataisiin pidettyä nykykunnossa.

-Jos heikkenevää kehitystä ei nyt taiteta, niin mistä löytyy miljardit, joilla asiaa korjataan myöhemmin, Rahja kysyi tänään Joensuussa.

Alueellisessa yksityistiepäivässä puhunut Rahja sanoi, että olisi kansallinen onnettomuus päästää yli 90 miljardin markan arvoinen tiestö rappeutumaan. Hän ihmetteli sitä, että tienkäyttäjiltä perittävistä veroista ja veroluontoisista maksuista vain seitsemäsosa käytetään tiestön ylläpitoon ja kehittämiseen.

Rahjan mukaan myös yksityisteiden kunto on heikentynyt selvästi vuoden 1996 jälkeen valtion lähes lopetettua niiden avustamisen. Hän sanoi valtionavun riittäneen vain kiireellisimpien peruskorjausten tekoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme