Mainos
Mainos

Tiesuolalle puhdas vaihtoehto

Tiesuolalle on löytynyt puhdas, mutta kalliimpi vaihtoehto. Ympäristöystävällinen kaliumformiaatti näyttää hajoavan täysin saasteettomasti.

Tiesuolalle on löytynyt puhdas, mutta kalliimpi vaihtoehto. Suomen ympäristökeskuksen vetämässä isossa tutkimushankkeessa tiesuolan lupaavimmaksi korvikkeeksi osoittautui kaliumformiaatti, joka alustavissa selvityksissä näyttää hajoavan täysin saasteettomasti.

Kaliumformiaatti on ympäristökeskuksen mukaan tiesuolan veroinen liukkaudentorjunta-aine, joka on kuitenkin ympäristöystävällinen sekä autoja syöpymiseltä säästävä aine. Se on 10-20 kertaa perinteistä tiesuolaa kalliimpi, mutta pohjavesialueilla suositeltavampi vaihtoehto.

Jo tehtyjen suodatuskokeiden jälkeen aineelle tehdään vielä maastokokeet, joissa selvitetään, miten kaliumformiaatti liukenee maaperään. Maastokokeet on määrä tehdä tämän ja ensi vuoden aikana Kaakkois-Suomessa Suomenniemen Kauriansalmen pohjavesialueella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot