Mainos
Mainos

Tiesuolan käyttö vähentynyt toivottua hitaammin

Tiesuolan vuosittaisen kulutuksen tulisi laskea 70 000 tonniin, mutta vielä viime vuonna suolaa kului yli 80 000 tonnia.

Tiesuolan käyttö on vähentynyt tavoitteita hitaammin.

Liikenne- ja viestintäministeriö asetti vuonna 2001 tavoitteeksi, että vuosittainen kulutus laskisi 70 000 tonniin. Suomen ympäristökeskuksen mukaan suolaa kului viime vuonna kuitenkin vielä 83 000 tonnia ja sitä edellisenä vuonna 100 000 tonnia.

Viimeisten 10-15 vuoden aikana tiesuolan käyttö on vaihdellut paljon vuosittain. Syynä ovat olleet vaihtelevat talvisäät ja usein toistuvat nollakelit. Eniten suolaa kuluu rannikon ja Etelä-Suomen tiepiireissä.

Tiehallinnon tiepiirit valvovat teiden suolauksen vaikutuksia pohjaveteen. Kolmanneksella erityisseurantakohteista pohjaveden kloridipitoisuus on laskenut vuosina 2000-2006.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot