Mainos
Mainos

Tieteisnovellikilvan voitto Espooseen

Valtakunnallisen tieteis- ja fantasianovellien kirjoituskilpailun on voittanut espoolainen opiskelija Laura Vaasjoki novellillaan Bhéan Sidhe. Palkinnon suuruus on 10 000 markkaa. Vuosittaisen novellikilpailun järjesti Tampereen Science Fiction Seura nyt 13. kerran. Kilpailuun saapui 232 novellia, joista raati eli professori Aarre Heino ja professori Liisa Rantalaiho Tampereen yliopistosta sekä opettaja Raimo Nikkonen raakkasivat parhaimmat. Raadin mielestä Vaasjoen novellissa on erinomainen ote sosiaalisten suhteiden huvittaviin ja traagisiin vivahteisiin. Ratsastustallien maailmaan sijoittuvan fantasianovellin rakenne on hallittu ja kieli läpinäkyvän kirkasta.

Toisen jaetun palkinnon saivat kolmen edellisen vuoden voittaja, jyväskyläläinen Pasi Jääskeläinen novellista On Murmaa kaatunut ja helsinkiläinen M.G. Soikkeli novellista Nasaretin ihme.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme