Mainos
Mainos

Tieto-Finlandia Jatkosodan pikkujättiläiselle

26 000 euron Tieto-Finlandia-palkinnon saa tänä vuonna Jatkosodan pikkujättiläinen. Teoksen toimittajat ovat Jari Leskinen ja Antti Juutilainen, varsinaisina kirjoittajina 63 eri alojen asiantuntijaa.

Tieto-Finlandia on myönnetty teokselle Jatkosodan pikkujättiläinen, jonka ovat toimittaneet Jari Leskinen ja Antti Juutilainen. Palkinnon saajan valitsi tänä vuonna oikeushammaslääkäri Helena Ranta.

Ranta kiitteli palkintoperusteluissaan erityisesti kirjan houkuttelevaa tekstiä, joka haastaa pohtimaan ja kyseenalaistamaan yleisesti hyväksyttyjä käsityksiä.

Rannan mukaan kirjan toimittajat olivat onnistuneet tiivistämään yli 60 kirjoittajan tekstit, mutta kuitenkin välttäneet tilkkutäkkimäisen vaikutelman.

- Tämä tietokirja vahvistaa kaiken tiedollisen antinsa ohella käsitykseni sotien mielettömyydestä ja siitä, kuinka tärkeää on työskennellä rauhan puolesta tällä vuosituhannella, Ranta tiivisti.

Vuonna 1989 perustettu Tieto-Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle tieto- tai oppikirjalle. Palkinto on suuruudeltaan 26 000 euroa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.12.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot