Mainos
Mainos

Tietokirjailija rinnastaa Vladimir Putinin Donald Trumpiin

Suomen akatemian ohjelmapäällikkö ja tietokirjailija Mikko Ylikangas toteaa, että Vladimir Putinin retoriikalle tyypillinen uhittelu on normaalia poliittista kielenkäyttöä muuallakin kuin Venäjällä eikä siitä kannata olla huolissaan.

– Jos seurataan vaikka Donald Trumpia Yhdysvalloissa, niin kovia lausuntoja sieltäkin tulee, Ylikangas toteaa aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.


– Venäjällä uhittelu liittyy suurvaltapolitiikkaan. Halutaan ottaa takaisin se paikka, joka menetettiin Neuvostoliiton romahdettua.

Esimerkiksi suomalaisten pelkoa siitä, että Venäjä todella hyökkäisi Suomeen, Ylikangas pitää turhana.

– Pelko on syntynyt Krimin tilanteesta. Mutta eihän Venäjällä kukaan tosissaan tällaista puhu edes paniikinlietsomismielessä.

Samaa mieltä on myös Huomenta suomen haastattelema venäläinen Putin-kriitikko ja tietokirjailija Artemi Troitski.

– Pelolla näyttäisi olevan ensisilmäyksellä perusteluja, mutta jos katsomme todellisuutta, en sanoisi, että Venäjä miehittäisi Suomea. Todellisuudessa Venäjältä tulee paljon enemmän aggressiivista meteliä kuin todellista uhkaa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme