Mainos
Mainos

Tietokirjailija Uimonen: Nuori puheenjohtaja ei ole enää valtti

Puolueiden puheenjohtajien esiintymistaidot ratkaisevat ison osan menestyksestä kevään eduskuntavaaleissa, arvioi tietokirjailija Risto Uimonen. Monet puheenjohtajat ovat Uimosen mukaan saman muotin läpikäyneiden oloisia, minkä takia puheenjohtajien on tehtävä enemmän töitä erottautuakseen.

Yhä useamman puolueen johdossa on nuori puheenjohtaja, joka ei ole ehtinyt vielä tahriintua poliittisissa skandaaleissa. Nuori ja rehellinen puheenjohtaja ei kuitenkaan ole Uimosen mielestä enää valtti, koska niin monet ovat tämän valtin keksineet.

Kaikkien seitsemän suurimman puolueen puheenjohtajat ovat alle 50-vuotiaita. Tällaista ei ole Uimosen mukaan nähty Suomessa koskaan aiemmin. Hän kutsuukin kevään eduskuntavaaleja "kaikkien aikojen broilerivaaleiksi".

Eduskuntapuolueiden vanhin puheenjohtaja löytyy kristillisdemokraateista. Päivi Räsänen on vaalien aikaan 52-vuotias.

Uimosen analyysin mukaan pääministerin tehtävä edellyttää poikkeuksellisen hyvää esiintymistaitoa ja mediastrategiaa. Puoluejohtajalla on nykyään oltava paljon muutakin kuin pätevyyttä ja osaamista. Hänellä on oltava henkilökohtaista karismaa ja hyvät mediataidot.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme