Mainos
Mainos

Tietosuojavaltuutettu: Abien puhalluttaminen kyseenalaista

Kajaanin lukio vaatii abiturientteja allekirjoittamaan päihteettömyyssitoumuksen ennen torstaisia penkinpainajaisjuhlia.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio toteaa keskiviikon Kainuun Sanomissa, että koulun menettelytapa on varsin kyseenalainen.

- Viranomaisen toiminta pitää aina perustua lakiin. Nyt voidaan kysyä, mihin lakiin tällainen vaatimus perustuu, Aarnio kysyy lehdessä.

Abeilta vaaditaan, että he suostuvat puhallustestiin. Tietosuojavaltuutetun mukaan koululla ei ole lainsäädännöllistä oikeutta pyytää tällaista opiskelijoilta. Eikä puhallutus ole suinkaan ainoa ongelma abeilta vaaditussa päihteettömyyssitoumuksessa.

Kainuun Sanomien mukaan Kajaanin lukion opiskelijoiden on sitouduttava puhallutukseen ja tarkastuksiin, ja jos he rikkovat sääntöjä, penkkarijuhla perutaan tai keskeytetään ja häirikön nimi julkistetaan tapahtuman pilaajana.

Tietosuojavaltuutettu toivoo, etteivät koulut omin päin toimisi tällaisissa asioissa, vaan kysyisivät ensin neuvoa esimerkiksi opetusministeriöstä tai -hallituksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot