Mainos
Mainos

Tietosuojavaltuutettu huolissaan verkon valvontasuunnitelmista

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio suitsii suojelupoliisin suunnitelmia verkkoliikenteen valvonnasta. Suojelupoliisi vaatii lisää oikeuksia internetin käyttäjien seurantaan.

Tietosuojavaltuutettu on huolissaan siitä, että oikeuksia kasvatetaan liian nopeasti, eikä kenelläkään ole kokonaiskuvaa siitä, mitä tietoja mikäkin taho valvoo.

– Kun nyt katsoo, millä tahdilla tässä on näitä muutoksia tapahtunut lähinnä vuoden 2011 syyskuun jälkeen, niin vauhti on ollut aika kova ja toimintamalli aika sirpaleinen. Kaiken aikaa tunnen vähän sellaisen huolen, että onkohan kenelläkään enää kokonaiskuvaa tästä koko asiasta, Aarnio sanoo.

Tietosuojavaltuutettu peräänkuuluttaa poliisilta avoimuutta siitä, mitä se käytännössä haluaa.

– Toivomukseni on, että kun asioita tuodaan tällä tavalla esille, se ei jäisi vaan siihen, että haluamme tällaisen toimivaltuuden. Pitäisi myös olla miksi, miten ja kuka sitä valvoo ja miten oikeudet turvataan, ettei eurooppalainen demokratia ala rapautua.

Vaatimusten täsmentäminen palvelisi Aarnion mukaan etenkin päätöksentekijöitä.

– Että ei jouduta tekemään puutteellisen tilannekuvan valossa ratkaisuja.

Poliisin valtuuksien lisääminen vaatisi muutoksia nykylainsäädäntöön. Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) mukaan asia käsitellään tällä hallituskaudella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot