Mainos
Mainos

Tietosuojavaltuutettu Ruotsin uudesta nettipalvelusta: Kuulostaa hurjalta

Kuulostaa aika hurjalta, kommentoi tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kuultuaan Ruotsissa avatusta nettipalvelusta.

Ruotsissa avatussa nettipalvelussa voi tarkistaa esimerkiksi, onko esimerkiksi naapurilla rikostuomiota. Tuomiot voi tilata maksua vastaan omalle koneelleen.

– Nykyisessä EU-tietosuojadirektiivissä on sellainen määräys, että rikosrekisteriä saavat pitää vain viranomaiset. En tunne tätä palvelua sen tarkemmin, mutta tässä saattaa olla kysymys sellaisesta tilanteesta, jossa rekisterin pitäjän toimintaa voitaisiin verrata rikosrekisterin pitämiseen, Aarnio sanoo.

Aarnion mukaan rikostietojen käyttö on Suomessa tarkkaan säädelty esimerkiksi työhönoton yhteydessä.

– Ei tuo (palvelus) tuollaisena ihan varmasti tähän suomalaiseen lainsäädäntöön sovi, Aarnio sanoo.

Aarnion mukaan suomalaisesta henkilötietolaista ei myöskään näyttäisi löytyvän oikeusperustetta sille, että vastaavanlaisen palvelun voisi avata Suomessa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot