Mainos
Mainos

Tietosuojavaltuutettu selvittää sosiaalialan ongelmia

Tietosuojavaltuutettu selvittää kesän aikana, onko sosiaalipalvelujen tietosuoja-asiat saatu kuntoon. Hän lähetti tänään kyselyn noin 450:lle sosiaalihuollon palveluja tarjoavalle yksikölle.

Kun asiaa selvitettiin edellisen kerran vuonna 2008, tietosuoja-asiat olivat monin paikoin rempallaan. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan yksiköissä ei valvottu riittävästi lokitietoja, eli muun muassa tapahtumien kirjaamista ja sitä, ketkä asiakkaan tietoja olivat tutkailleet.

Myöskään oikeudesta tarkistaa omat rekisteritietonsa ja vaatia niiden korjaamista ei tietosuojavaltuutetun mukaan kerrottu asiakkaille riittävästi. Monin paikoin henkilökunnalle ei ollut annettu edes kirjallisia ohjeita asiakastietojen käsittelystä.

Edellinen kysely paljasti myös, että vain kolmasosassa yksiköistä oli nimetty lain vaatima tietosuojavastaava.

Loppuraportti uudesta selvityksestä julkistetaan syyskuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot