Mainos
Mainos

Tietosuojavaltuutettu: Verkkolehtiä voitava lukea nimettömänä

Internetissä luettavia verkkolehtiä tulisi voida tulevaisuudessa lukea myös nimettömänä, suosittelee tietosuojavaltuutettu.

Verkkolehtien rekisteröintilomakkeella kysytään muun muassa sukupuolta, ikää, työnantajaa ja asemaa. Tietosuojavaltuutettu katsoo, että verkkolehtien tulisi välttää liiallista henkilötietojen keräämistä.

Verkkolehtien on kerrottava, mitä tietoja lukijoista kerätään sekä mihin niitä käytetään ja luovutetaan. Käyttäjän on myös tiedettävä, kuinka kauan tietoja säilytetään.

Valtuutetun mukaan lukijoille tulee kertoa myös siitä, että heidän liikkumistaan verkkolehdessä voidaan seurata. Verkkolehtien kautta Suomeen syntyy mittavia jopa 400 000 nimen rekisterejä, joiden avulla lukijoita ja heidän lukutottumuksiaan voidaan tutkia uudella tavalla.

Tietosuojavaltuutettu Jorma Kuopus selvitti henkilötietojen keruuta verkkolehdissä yhdessä Aamulehden, Iltalehden ja Kauppalehden kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme