Mainos
Mainos

Tietotekniikan palvelualalle uusi työehtosopimus

Tietotekniikan palvelualalle on neuvoteltu uusi työehtosopimus. Tämä tarkoittaa sitä, että joulun välipäiville suunniteltu nelipäiväinen lakko ei toteudu ja voimassa ollut ylityökielto päättyy heti. Lakko olisi ollut alalla ensimmäinen.

Toimihenkilöliitto ERTO:n ja Teknologiateollisuuden neuvottelemaan sopimukseen sisältyy 0,5 prosentin palkankorotus. Lisäksi sopimukseen kuuluu yrityskohtaisia ja kertaluontoisia eriä.

Uusi työehtosopimus astuu voimaan ensi vuoden alussa.

Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtaja Tapio Huttula pitää tulosta kokonaistilanteen huomioiden hyväksyttävänä, vaikka korotusprosentit eivät ERTOa tyydyttäneetkään.

Tietoalan toimihenkilöt ry:n puheenjohtaja Jouko Malinen näkee kuitenkin, että työnantajapuolen vetämä linja jätti paljon paineita seuraavalle neuvottelukierrokselle. Malisen mukaan valmistautuminen seuraavalle kierrokselle alkaa välittömästi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot