Mainos
Mainos

Tietoturva askarruttaa suomalaisia

Tietosuojastaan huolestuneiden osuus on kuitenkin pysynyt Suomessa kansainvälisesti vertaillen matalana.

Suomalaiset ovat entistä kiinnostuneempia siitä, kuinka heidän henkilötietojaan käytetään. Kansalaisilta tietosuojavaltuutetulle saapuneiden asioiden määrä on yli kaksinkertaistunut kymmenen vuoden aikana.

Vuonna 2004 tietosuojavaltuutetun toimiston puhelinneuvonta vastasi noin 7500 yhteydenottoon, joista noin puolet oli kansalaisten soittoja.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan tietosuojastaan huolestuneiden osuus on kuitenkin pysynyt kansainvälisesti vertaillen matalana. Poliisin tilastojen mukaan henkilötietolain loukkaukset ovat harvinainen, mutta laajeneva rikostyyppi.

Kansalaisia askarruttaa eniten työelämän, terveydenhuollon ja suoramarkkinoinnin tietosuoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot