Mainos
Mainos

Tietoturvakonsultti: Kaikkia tietomurtoja ei tutkita

Yritysten tietomurtojen ja tietovuotojen määrät jatkavat kasvuaan, mutta kustannuspaineiden vuoksi monet niistä jäävät tutkimatta, kertoo Pohjoismaiden suurin tietoturvakonsulttitalo Nixu Oy tiedotteessaan.

Usein tietomurto havaitaan sattumalta, jolloin tutkinnan aloittaminen tuottaa murron kohteeksi joutuneelle yritykselle ennakoimattomia kuluja ja lisätyötä. Myös rikosilmoituksen teko muuttuu vaikeaksi todisteiden puuttuessa.

– Olemme olleet selvittämässä useita tietomurtotapauksia, joissa murron kohteena ollut yritys ei ole halunnut säästösyistä tutkia asiaa kuin pintapuolisesti, harmittelee tietomurtojen tutkintapalveluista vastaava Antti Nuopponen Nixu Oy:n tiedotteessa.

Nuopposen mukaan pintapuolisessa tutkimuksessa on vaarana, että jotain jää huomaamatta, jolloin hyökkäys saattaa jatkua.

Ratkaisuksi Nixu Oy esittää, että yritykset huomioisivat vakuutuksia ottaessaan myös tietomurtojen mahdollisuuden.

Vakuutuksen ansiosta tietomurron sattuessa ei tarvitse ajatella kustannuksia, ja tapaus voidaan selvittää nopeasti ja tehokkaasti.

Ilman tarkkaa tietoa siitä, mitä tapahtui, milloin, kenen toimesta ja mihin tietoihin tai järjestelmiin hyökkääjällä on ollut pääsy, on vaikea luoda perustaa kriisiviestinnälle. Myös jatkotoimet esimerkiksi asiakkaiden tai viranomaisten suuntaan hankaloituvat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme